Beachclub Perry’s uit Zeeland verkozen tot Paviljoen van het Jaar

Noord-Beveland Schoonste Strand van Nederland, Woest 17 Beste Nieuwkomer

Donderdag 27 juli werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Beachclub Perry’s uit het Zeeuwse Scharendijke werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2023. Het werd een groots drieluik voor Zeeland, want het strand van Noord-Beveland werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland en paviljoen Woest 17 uit Nieuwvliet werd gekozen tot de Beste Nieuwkomer van 2023!

De jury reikte de prijzen uit bij paviljoen Sjoerd. Dit paviljoen op Ameland werd in 2022 uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van Nederland. Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van Beachclub Perry’s. “Dit paviljoen scoort eigenlijk ieder jaar goed op alle gebieden en heeft zich dit jaar opnieuw weten te verbeteren. De ervaren ondernemer achter het bedrijf heeft echt liefde voor het vak van gastvrijheid, het werk op het strand en zijn team van gastvrije medewerkers en dat voel je als gast aan alles. Aan ieder detail is aandacht besteed en je voelt je als bezoeker van de eerste seconde tot het laatste afscheid gezien en gewaardeerd. Wie hier te gast is ondergaat meer dan een bezoek, die beleeft een ervaring.”

Noord-Beveland Schoonste Strand

Noord-Beveland mocht de landelijke prijs voor het Schoonste Strand in ontvangst nemen. De jury was bijzonder te spreken over de verantwoordelijkheid die gemeente, ondernemers en bezoekers samen voelen om het strand schoon te houden en goed te zorgen voor dit natuurgebied aan de kust. Met name de communicatie met de bezoekers over het schoonhouden van het strand en de samenwerking tussen de partners van de gemeente en de ondernemers op het strand vielen positief op. En dat vertaalde zich in een prachtig strand waar ook bij intensieve metingen nauwelijks zwerfvuil te vinden was.

Nederlandse kust steeds schoner
In het algemeen bleek uit de inspecties dat de stranden over de breedte ontzettend goed presteerden op het gebied van schoonheid. Er is geen enkel Nederlands strand meer dat niet ten minste voldoet aan de één na hoogste beoordeling van 3 sterren, terwijl veel stranden langs de hele kust de maximale score van 4 sterren behaalden. Zeeland scoort al jaren goed bij de strandinspecties.

Duurzaamste paviljoen, beste zoetwaterpaviljoen, beste nieuwkomer

Naast de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury de winnaars van de andere hoofdprijzen bekend. Beachclub Klein Scheveningen uit Lopikerkapel werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen.
Woest 17 uit Nieuwvliet werd uitgeroepen tot de Beste Nieuwkomer onder de paviljoens. De kersverse ondernemers achter dit prachtige paviljoen bewezen direct op het hoogste niveau mee te kunnen en scoorden hoog op alle punten.
Paviljoen Sjoerd op Ameland, vorig jaar overall winnaar, werd uitgeroepen tot Meest Duurzame Paviljoen van Nederland.

Winnaars per provincie
Tijdens de bijeenkomst werden ook de prijzen voor het Schoonste Strand en Beste Paviljoen per provincie uitgereikt.
In Zuid-Holland werd Zee en zon uit Katwijk aan Zee uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2023 en won Wassenaar de prijs voor het Schoonste Strand van de provincie.
In Noord-Holland eindigde paviljoen Zeezicht uit Castricum aan Zee bovenaan de ranglijsten. Winnaar van het Schoonste Strand in deze verkiezingen was de gemeente Heemskerk.
Schiermonnikoog werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden. Paal 17 op Texel werd hier verkozen tot het Beste Paviljoen.

In Zeeland voerden de nationale winnaars Perry’s en Noord-Beveland uiteraard ook de lokale ranglijsten aan.

Over de verkiezingen
De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en worden ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en Blauwe Vlag/Green Key Nederland.

Voor de 20ste keer worden de Landelijke Strandverkiezingen gehouden.

De Landelijke Strandverkiezingen worden gehouden voor onder andere het mooiste, schoonste en beste Strandpaviljoen van het jaar. Strand Nederland organiseert deze dag in nauwe samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Rijkswaterstaat, Stichting KMVK en KIMO. Niet alleen de landelijke winnaars, maar ook de beste paviljoens per kustprovincie worden gekozen en de beste nieuwkomer en het meest duurzame strandpaviljoen.

Zaterdag 6 mei beginnen we weer met de strandverkiezingen voor 2023. De verkiezingen bestaan uit de verkiezing van het Schoonste Strand en de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen.

Door het organiseren van de strandverkiezingen kunnen wij laten zien hoe hoog de kwaliteit van de Nederlandse strandpaviljoens is, zowel in het binnenland als het buitenland. Niet alleen de kwaliteit van het eten wordt steeds hoger, maar ook de strandpaviljoens zelf worden mooier, duurzamer en efficiënter.

Omdat mensen vooral ook naar het strand komen vanwege de natuurbeleving, willen wij de mensen stimuleren om zelf ook actief deel te nemen aan het schoon houden van het strand en het tegengaan van zwerfafval.

De strandverkiezingen zijn er ook om de  communicatie tussen de strandondernemers, de overheid, leveranciers te verbeteren.