Beste strandpaviljoens van Nederland

Beste Nieuwkomer - Woest 17, Nieuwvliet
Nieuwkomers lijden nog wel eens aan kinderziektes. Teveel medewerkers, of juist te weinig, nog even dat extra oog voor detail ontwikkelen en het vinden van een routine, het kost soms wel een paar seizoenen voor het echt helemaal klopt.

Zo niet in dit prachtige paviljoen. De ondernemers en hun gastvrije team zetten vanaf het allereerste seizoen meteen een geweldige prestatie neer. Alles klopt hier in aandacht voor gastvrijheid, aankleding, mooie gerechten en heel erg veel zorg voor de korte keten met veel producten uit de omgeving.

Het publiek was met name enthousiast over de vriendelijke bediening, de bijzondere producten uit de directe omgeving, de inrichting met veel groen en de goede verhouding in prijs en kwaliteit.

Het is echt een totaalervaring om hier te gast te mogen zijn. Paviljoen Woest 17 uit Nieuwvliet is een indrukwekkende winnaar van de Beste nieuwkomer 2023!

Meest Duurzame Paviljoen - Paviljoen Sjoerd, Ameland
Het Meest Duurzame paviljoen van Nederland is altijd een onderneming waar breder wordt gekeken dan alleen de eigen bedrijfsvoering. De winnaar van dit jaar zet zich actief in voor samenwerking met de hele omgeving en werkt echt in én met de natuur.

Er is eigenlijk geen onderdeel van de bedrijfsvoering waaraan geen aandacht wordt besteed. Van de producten voor de keuken tot gas, water en licht, van personeelskleding tot bouwmaterialen, hier is echt 360 graden nagedacht over een duurzame bedrijfsvoering Wie het wil checken, kan zijn ogen vandaag de kost geven, want het Meest Duurzame Paviljoen van 2023, dat is de gastheer van deze verkiezingsdag: Sjoerd.

Beste Zoetwaterpaviljoen - Beachclub Klein Scheveningen, Lopikerkapel
Dit paviljoen doet in niets onder voor de beleving van de bedrijven op het strand. Met een sprookjesachtig uitzicht over De Lek en een meer dan gastvrij team, krijgen de gasten hier echt het vakantiegevoel. Dat blijkt ook uit de reacties van de publieksstemmen: “Prachtige plek” en “Geweldig personeel” waren opmerkingen die meerdere malen terugkwamen.

De inrichting is comfortabel en stijlvol en het terras is ruim opgezet, waardoor het ook op drukke dagen nog kalm en intiem voelt. De menukaart van dit paviljoen is uitgebreid en biedt zowel in de snacks als op het menu volop keuze, ook voor vegetariërs. Zowel familie die ruimte en gezelligheid zoeken, als stelletjes die willen dineren met romantisch uitzicht over de slingerende lek, iedereen is op zijn of haar plek bij Klein Scheveningen.

Beachclub Klein Scheveningen is echt een compleet bedrijf van hoge kwaliteit en dit jaar een prachtige winnaar van het Beste Zoetwaterpaviljoen 2023

Beste Paviljoen Zeeland - Beachclub Perry’s, Scharendijke
Het niveau in Zeeland is ongekend hoog. Met volop ambitieuze nieuwkomers en gedreven oudgedienden, kunnen bezoekers kiezen uit de mooiste bedrijven. Het winnende paviljoen is al jaren een favoriet onder Zeelandgangers. In de reacties noemt het publiek met name de prettige bediening en het heerlijke vakantiegevoel dat dit paviljoen altijd weer weet op te roepen.

Er schuilt veel kracht in als ervaren ondernemers altijd weer blijven vernieuwen en verbeteren. De ondernemer achter het Zeeuwse paviljoen van het Jaar is iemand die, gedreven door zijn grote liefde voor het gastvrijheidsvak, altijd weer zorgt voor vernieuwing, verrassing en kwaliteit.

Aandacht voor duurzaamheid, een attent personeelsbeleid en een niet aflatende aandacht voor details: Beachclub Perry’s uit Scharendijke eindigt altijd hoog in de lijsten in Zeeland en mag zich dit jaar het Beste Paviljoen van Zeeland noemen.

Beste Paviljoen Zuid-Holland - Zee en Zon, Katwijk aan Zee
Vorig jaar won een paviljoen uit dezelfde badplaats nog de prijs voor het beste paviljoen van Zuid-Holland. Het is duidelijk dat de kwaliteit hier constant heel erg hoog is. Over dit paviljoen meldde het publiek dat het vooral prettig is dat hier niet te moeilijk wordt gedaan: alles kan en niets moet. En dat tegen scherpe prijzen en met mooie producten, dit paviljoen zorgt ervoor dat de basis helemaal perfect is.

De jury was onder de indruk van de eigen koers die de ondernemers achter dit paviljoen durven varen. Een eigen kijk op de activiteiten die ze wel of juist niet ondernemen en dát waarvoor ze kiezen, doen ze heel erg goed. En wie kiest, wordt gekozen: Zee en Zon is een authentiek bedrijf van hoge kwaliteit dat dit jaar volgens jury en publiek het Beste Paviljoen van Zuid-Holland is.

Beste Paviljoen Noord-Holland - Zeezicht, Castricum aan Zee
Deze ondernemers runnen een prachtig bedrijf ondanks lastige omstandigheden: het paviljoen moest onlangs worden verplaatst. Van de nood werd een deugd gemaakt en het bedrijf werd nog eens onder handen genomen tijdens de werkzaamheden en nóg weer een stapje verder gebracht in kwaliteit, maar zonder dat échte strandgevoel te verliezen.

Zoals een bezoeker het verwoordde: :Omdat het de perfecte mix is van culinair genieten met persoonlijke touch van de bediening! Met als bonus een prachtig uitzicht dat verandert van moment tot moment.”

De mystery guests vielen voor de attente bediening. Zij voelden zich gezien en gewaardeerd en werden warm ontvangen. De ruime indeling, kwaliteit van het eten en mooie inrichting deden de rest: Zeezicht in Castricum aan Zee is een terechte winnaar van het Beste Paviljoen van Noord-Holland 2023.

Beste Paviljoen Wadden - Paal 17, Texel
Het kan soms de kunst zijn een groot paviljoen toch het intieme gevoel te geven van een een klein bedrijf met veel persoonlijke aandacht. In dit paviljoen is dat meer dan gelukt. De bezoekers waren heel erg te spreken over het vriendelijke personeel, de kwaliteit van het eten tegen een scherpe prijs en de perfecte organisatie van feesten en evenementen.

Paal 17 slaagt erin alle gasten, voor welke gelegenheid ze het paviljoen ook bezoeken, een warm welkom te bieden op een van de best bereikbare stranden van Texel. Een groots paviljoen met een intiem gevoel.

Beste Paviljoen van Nederland - Beachclub Perry’s, Scharendijke
Dit paviljoen scoort eigenlijk ieder jaar goed op alle gebieden en heeft zich dit jaar opnieuw weten te verbeteren. De ervaren ondernemer achter het bedrijf heeft echt liefde voor het vak van gastvrijheid, het werk op het strand en zijn team van gastvrije medewerkers en dat voel je als gast aan alles.
Aan ieder detail is aandacht besteed en je voelt je als bezoeker van de eerste seconde tot het laatste afscheid gezien en gewaardeerd. Wie hier te gast is ondergaat meer dan een bezoek, die beleeft een ervaring. Beachclub Perry’s is dit jaar Het Beste Paviljoen van Nederland!

SCHOONSTE STRANDEN

Het strand heeft enorme stappen als het aankomt op schoonheid. Met name in de breedte is er indrukwekkende winst geboekt. Waar drukke stranden als Scheveningen en Velsen vorig jaar nog een onvoldoende scoorden en 0 sterren ontvingen, beoordeelden de inspecteurs deze stranden dit jaar met een dikke voldoende en 3 sterren. Scheveningen is daarmee meteen de hoogste stijger van dit jaar. Een speciale vermelding waard, met name omdat we in Nederland geen enkel strand meer tellen dat niet ten minste 3 sterren heeft!

Schoonste Strand Zeeland: Noord-Beveland
De Zeeuwse stranden hebben een uitstekende reputatie als het gaat om de schoonheid. Overheden, ondernemers en bezoekers, iedereen draagt een steentje bij omdat die cultuur hier echt is gegroeid in de loop van vele jaren aandacht voor schone stranden.

Dit jaar troffen onze inspecteurs door heel Zeeland weer een bijzonder schone kust aan in Zeeland, maar het strand van Noord-Beveland stak er net bovenuit en mag zich het Schoonste Zeeuwse strand van 2023 noemen.

Schoonste Strand Zuid-Holland: Wassenaar
Hier gebeurt iets uitzonderlijks. De winnaar van het Schoonste Strand van Zuid-Holland 2023 werd vorig jaar nog beoordeeld met 3 sterren voor de schoonheid.

Niet alleen zet deze gemeente een stap naar de topklasse van de 4 sterrenstranden, Wassenaar presteert het zelfs om ineens door te stoten naar de top en uitgeroepen te worden tot het Schoonste Strand van Zuid-Holland 2023!

Schoonste Strand Noord-Holland: Heemskerk
Dit strand grenst aan een natuurgebied en dat brengt een extra verantwoordelijkheid met zich mee. Hier moet het echt perfect zijn. En daar werken alle betrokkenen bij het strand, gemeente, ondernemers, bezoekers en leveranciers, prima aan mee.

Een bijzondere vermelding voor het afvaleilandje op het strand dat ervoor zorgt dat iedereen bewust omgaat met afval. Heemskerk doet er alles aan om vervuiling te voorkomen en dat betaalt uit in de prijs voor het Schoonste Strand van Noord-Holland

Schoonste Strand Wadden: Schiermonnikoog
Schiermonnikoog ontving ook dit jaar weer een prachtig rapportcijfer en dat terwijl er nieuwe ondernemers in het paviljoen van Schiermonnikoog zitten. Het tekent de goede aanpak van de gemeente en de professionaliteit van de kersverse ondernemers dat de schoonheid van het strand onverminderd hoog is gebleven: Schiermonnikoog prolongeert volkomen terecht de titel voor het Schoonste Strand van De Wadden.

Schoonste strand van Nederland - Noord-Beveland
Hier is echt over alles nagedacht. De samenwerking tussen de aannemer van de gemeente en de ondernemers op en rond het strand. De aanpak op de parkeerplaats en op de strandopgang en de beïnvloeding van het gedrag van de bezoekers, aan alles is gedacht. En dat betaalt uit: Noord-Beveland scoorde met een 9,64 een indrukwekkend hoog rapportcijfer. We ronden het voor deze feestelijke bijeenkomst voor het gemak af naar een 10! Een groot compliment voor alle betrokkenen en een prachtige winnaar van het Schoonste Strand 2023.

Zeer Schone stranden

Naast de winnaars van de prijzen per provincie en de winnaar van Nederland, zijn er meer gemeenten die 4 sterren scoren en de titel “Zeer Schoon Strand” mogen dragen.

 • Ameland
 • Den Helder
 • Goeree-Overflakkee
 • Heemskerk
 • Katwijk
 • Noord-Beveland
 • Schiermonnikoog
 • Schouwen-Duiveland
 • Sluis
 • Terschelling
 • Texel
 • Veere
 • Vlielabd
 • Wassenaar
 • Westland
 • Westvoorne