Uitslag en Juryrapport 2020

Beste paviljoen van het Jaar: Beachclub Lekker, Vrouwenpolder

Beachclub Lekker ademt gedrevenheid. Het enthousiasme van de ondernemers is voelbaar door de hele bedrijfsvoering. En doordat ze de tijd nemen de medewerkers mee te nemen in hun filosofie, hun aandacht voor details en hun liefde voor gastvrijheid, voelt een bezoek aan Beachclub Lekker als een warm bad. Van de ontvangst tot het afscheid worden gasten hier ouderwets in de watten gelegd. Ook als het hectisch is en druk, ook als een coronapandemie zorgt voor stress onder de gasten en aanpassingen in de bedrijfsvoering: het team van Beachclub Lekker doet de gasten alles vergeten zodra ze een voet over de drempel zetten of plaatsnemen op het terras.

Combineer deze overweldigende en oprechte gastvrijheid met de prachtige uitstraling van het bedrijf en de geweldige verhouding tussen prijs en kwaliteit van het eten en drinken en we hebben hier een onderneming van het allerhoogste niveau. Een meer dan terechte winnaar van de prijs voor het Beste Paviljoen, niet alleen van Zeeland, maar zelfs van de volledige Nederlandse kust.

Opmerkingen van de bezoekers:

“De bediening is zeer klantvriendelijk ook in deze moeilijke Corona tijd zijn zij er om het de klant giga naar hun zin te maken. Echt geweldig vriendelijke medewerkers.”

“Het paviljoen is mooi, ruim in opzet, schoon en hygiënisch. Bij de toiletten hoef je geen zeeppompje of kraan aan te raken, daar word ik al heel blij van. De bediening is vriendelijk, geïnteresseerd en professioneel. Ik heb hier al verschillende keren erg lekker gegeten, mede door dit strandpaviljoen is Vrouwenpolder mijn nieuwe favoriete strand geworden.”

 

Beste paviljoen van Zeeland

ZIE BEACHCLUB LEKKER

 

Beste paviljoen van Zuid-Holland, Surf en Beach

Dit paviljoen is alleen al bijzonder vanwege het ontwerp en het verhaal achter het gebouw. De ondernemers achter het bedrijf hebben veel zelf gebouwd en bedacht en dat vertaalt zich in een absoluut origineel, authentiek en prachtig paviljoen met ziel. De eigenaren namen een zeker klasse mee vanuit de hotels in het buitenland waar ze jarenlang ondernemer waren. En dat voel je eigenlijk het hele bezoek aan dit paviljoen lang: hier onderneemt een eigenaar met gevoel voor stijl en aandacht voor details die een echte passie heeft voor gastvrijheid, het strand en zijn product. Met Surf en Beach heeft Katwijk een prachtige winnaar in huis van het Beste Paviljoen van Zuid-Holland.

 

Opmerkingen bezoekers:

“Wij komen hier al jaren. Het is een heel fijn strandpaviljoen om tot rust te komen en goed te eten en te drinken. Fijn en lief personeel op een perfecte locatie aan de boulevard van Katwijk”

“Surf en Beach is schoon, mooi ingericht, heeft een gezellig terras, en is prachtig gelegen in Katwijk. Héél vriendelijke bediening, klant is koning en dat stralen ze uit! Daarbij hebben we ontzettend lekker gegeten voor acceptabele prijzen.”

 

Beste paviljoen van Noord-Holland & De Wadden, Gastropaviljoen XV

Een prachtig paviljoen waar onze inspecteurs zich bijna in een sterrenzaak op het strand waanden. De professionele medewerkers serveren hier ronduit fantastische gerechten en prachtige wijnen in een sfeervolle ambiance. Gastropaviljoen XV zet echt een nieuwe standaard op het strand met het niveau van dienstverlening en gastronomie. En toch is de sfeer er ongedwongen en toegankelijk. Een must visit voor iedereen die zoekt naar een strandbeleving op niveau en een prachtige winnaar van de prijs voor het beste paviljoen van Noord-Holland en De Wadden.

Opmerkingen bezoekers:

“Het personeel is heel vriendelijk en heeft veel kennis. Je kan goed merken hoe gepassioneerd het personeel is. Het is geen standaard strandtent, maar een luxueus restaurant. Iedereen die naar Texel gaat, raad ik Gastropaviljoen XV aan.”

Het is er mooi, sfeervol, service is prima, eten is verrassend lekker. Kortom een feest om daar te zijn. Ook met de 1,5 meter regels wordt op creatieve wijze omgegaan. Perfect!”

Duurzaamste paviljoen van het Jaar: Sjoerd op Ameland

Dit Green Key gecertificeerde paviljoen heeft duurzaamheid écht in het DNA. Op alle vlakken, van de menukaart tot de energievoorziening en van waterbesparing tot de schoonheid in de wijde omgeving van het bedrijf. Het is dan ook geen verrassing dat het Duurzaamste Paviljoen op het Schoonste Strand van Nederland staat. Hier ondernemen mensen met hart voor hun omgeving die ervoor zorgen dat alle bezoekers en medewerkers zich altijd bewust zijn van hun verantwoordelijkheid. Paviljoen Sjoerd brengt de bedrijfsvoering van de toekomst vandaag al in praktijk. Een grootse prestatie en een meer dan terechte winnaar van het Duurzaamste Paviljoen 2020.

Beste nieuwkomer

Bombaai kreeg lof voor de prachtige ligging van het paviljoen en de volstrekt eigen stijl waarmee het paviljoen zich onderscheidt van de andere nieuwkomers aan de kust. “Een absoluut onderscheidend paviljoen in uitstraling, assortiment en gastvrijheid. Het concept is overal goed doorgevoerd en de sfeer en kwaliteit van dit nieuwe bedrijf zijn van hoog niveau. Een terechte winnaar.”

Behalve de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury de winnaars van de andere hoofdprijzen bekend. Het Duurzaamste paviljoen van het jaar is Sjoerd op Ameland. Pier 16 uit Nagele werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen.

Uniek resultaat Schoonste strand

De Nederlandse stranden zijn ook dit jaar weer schoner geworden. Het strand van Ameland stak er bovenuit en scoorde voor het eerst in de geschiedenis van de inspecties een tien! Gemeente en ondernemers werken hier goed samen en dat vertaalt zich in een in een super schoon strand. De gemeente Sluis scoorde in Zeeland het beste op schoonheid. De inspecteurs waren langs de hele kust te spreken over de toegenomen schoonheid en vonden met name minder wegwerpplastic dan voorgaande jaren.

Schoonste strand per provincie

Behalve het schoonste strand van Nederland werden de prijzen ook per kustprovincie uitgereikt. In Zeeland werd het beste paviljoen uiteraard Beachclub Lekker. Het Schoonste strand van deze provincie ligt in de gemeente Sluis. In Zuid-Holland was het feest in Katwijk. De gemeente Katwijk kreeg de prijs voor het Schoonste Strand van Zuid-Holland. Den Helder mag zich na de eerdere winst in 2019 ook in 2020 het schoonste strand van Noord-Holland noemen. Ameland werd natuurlijk ook uitgeroepen tot het Schoonste strand van De Wadden.

Naast de winnaars van het schoonste strand per provincie zijn er ook nog 19 andere strandgemeenten met 4 sterren:

Noord Beveland
Heemskerk
Castricum
Zandvoort
Vlissingen
Bloemendaal
Schiermonnikoog
Noordwijk
Schouwen-Duivenland
Beverwijk
Texel
Goeree-Overflakkee
Vlieland
Westland
Veere
Wassenaar
Westvoorne
Terschelling
Velsen

Over de verkiezingen

Strand Nederland en Stichting Nederland Schoon werken transparant, zodat andere ondernemers en gemeentes kunnen leren van de goede resultaten. Daarom zijn de inspecties voor het Schoonste Strand in te zien via de monitoringsapp van de inspecteurs. Kijk op strandinspecties.nl voor de gegevens van alle stranden.

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en worden ondersteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key Nederland en horecavakblad Entree.