Beste paviljoen van Zeeland: Dok14, Cadzand
Het Beste Paviljoen van Zeeland onderscheidt zich eigenlijk op alle niveaus. Van de gastvrije ontvangst tot de heerlijke en vriendelijk geprijsde gerechten, zowel onze inspecteurs als de reacties van de gasten waren laaiend enthousiast. Zoals 1 van de publieksstemmers het verwoordde: “Als we hier binnenstappen, voelen we ons als gasten altijd een beetje koning.”
Daar hebben we eigenlijk niets aan toe te voegen. En dat maakt Dok 14 het Beste Zeeuwse paviljoen van 2019.

Beste paviljoen van Zuid-Holland: De Waterreus, Scheveningen
Bij dit paviljoen krijg je echt het vakantiegevoel. De medewerkers zijn zonder uitzondering relaxed, efficiënt en vriendelijk, ook tijdens de drukste momenten. De inrichting en de omgeving van het paviljoen zijn uitstekend verzorgd, de kaart klopt op alle vlakken en de inrichting en architectuur zijn stijlvol, afwisselend en uitnodigend, met verschillende soorten zitjes en knusse hoekjes. Dat maakt voor zowel de gasten als voor de vakjury De Waterreus tot het Beste Zuid-Hollandse paviljoen van 2019.

Beste paviljoen van Noord-Holland: Gastropaviljoen XV, Den Burg
Dit speciale paviljoen is zon ontworpen dat het één voelt met het strand. Een prachtig paviljoen waar onze inspecteurs zich meer dan welkom voelden. De medewerkers doen er alles aan ervoor te zorgen dat je je hier meer voelt dan een gast; je voelt je hier thuis.
Tel hierbij de uitstekende kwaliteit van het eten, de verzorgde inrichting en de redelijke prijzen en we kunnen niet anders dan constateren dat alles hier van een zeer hoog niveau is. Voor ons genoeg reden om Gastropaviljoen XV dit jaar te verkiezen tot het Beste Paviljoen van Noord-Holland.

Beste paviljoen van de Friese Wadden: Paviljoen Sjoerd, Nes, Ameland
Dit paviljoen behaalt al jaren achtereen een hoog niveau. De ondernemers achter dit bedrijf onderscheiden zich op het gebied van duurzaamheid, gastvrijheid en kwaliteit, allemaal in perfecte balans. Als je hier te gast bent, voel je aan alles dat in dit paviljoen een hecht team werkt. De sfeer is uitstekend en ontspannen en de dienstverlening ligt op een hoog niveau. Iedereen weet wat er van hem of haar wordt gevraagd en alle leden van het team zetten altijd een stapje extra om meer mogelijk te maken. Een bedrijf dat haar medewerkers zo weet mee te nemen in de filosofie moet wel worden geleid door bevlogen en bewogen ondernemers die goed zijn voor hun mensen.
Dit paviljoen ademt duurzaamheid, rust en kwaliteit. Hier is het gewoon af. Daarom is paviljoen Sjoerd voor de jury én het publiek het Beste Paviljoen 2019 op de Friese Wadden.

Meest Duurzame Paviljoen: Pier 7, Vlissingen
We zien steeds meer paviljoens langs de kust die zeer bewust bezig zijn met een duurzame bedrijfsvoering. De ondernemers in de paviljoens zijn zich er zeer duidelijk van bewust dat ondernemen in de natuur een bijzondere verantwoordelijkheid meebrengt. En daar handelen ze naar: zeer veel bedrijven kunnen een voorbeeld nemen aan wat op het strand gebeurt.
Het Meest Duurzame Paviljoen van 2019 onderscheidt zich nog eens extra op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Hier is zowel met de bouw als met de bedrijfsvoering echt nadruk gelegd op verantwoord ondernemerschap. Daarom kiezen wij voor Pier 7 uit Vlissingen als het Meest Duurzame Paviljoen van 2019.

Beste nieuwkomer: Nautilus aan Zee, Egmond aan Zee
Ieder jaar openen weer prachtige nieuwe paviljoens hun deuren langs de Nederlandse kust. En het knappe is dat iedere nieuwkomer een eigen, uniek idee en concept toevoegt aan het rijke aanbod. Dat maakt de cultuur aan de kust spannender en afwisselender dan ooit.
Aan ons de taak om tussen al die rijkdom een winnaar aan te wijzen. Daarbij letten we op design, duurzaamheid, schoonheid, gastvrijheid en natuurlijk de kwaliteit van het aanbod. Het winnende paviljoen had alles. Een vlotte bediening, een spannende kaart, een schone omgeving en modern en origineel design in architectuur en inrichting. Hier wordt met lef en liefde ondernomen. Alle reden om Nautilus aan Zee in Egmond uit te roepen tot de Beste Nieuwkomer van 2019.

Beste paviljoen van Nederland: Dok14, Cadzand
Het lijkt ieder jaar lastiger te worden een keuze te maken uit het steeds verbeterende aanbod aan paviljoens langs de Nederlandse kust. Zowel het publiek als onze inspecteurs zijn ontzettend enthousiast over de diversiteit, gastvrijheid, schoonheid en duurzaamheid van de paviljoens. Maar er kan er maar 1 winnen. En dat was dit jaar een paviljoen dat zich op al deze onderdelen onderscheidde. Hier klopt alles. Van ontvangst tot afscheid. En daarom gaat de prijs voor het Beste Paviljoen van 2019 dit jaar naar Dok 14 in Cadzand!

Schoonste Strand

Bevindingen Schoon algemeen
Het strand leeft. En dat merken we tijdens onze metingen. Het strand is dan ook dit jaar gelukkig weer schoner geworden. En dat verdient een compliment aan alle stranden die zich het afgelopen jaar weer verbeterden. Ondernemers, overheden en publiek zetten zich in voor een schonere, slimmere en duurzamere kust en dat betaalt uit. Bepaalde problemen zoals afval op de parkeerplaatsen en hondenpoep langs de strandopgangen blijven, maar er gaat vooral veel goed.
In badplaatsen als Katwijk en Den Helder overleggen actieve ondernemers uitstekend met de gemeente en zorgen zij voor geweldige resultaten. Samen bewijzen zij dat een goede samenwerking een groot verschil kan maken.

Schoonste strand: Noord-Beveland
Het Schoonste strand van Nederland is een voorbeeld van actief ondernemerschap en een gemeente die breed inzet op de faciliteiten, schoonhouden én op bewustwording bij het publiek. Dat laatste is belangrijk. Het wordt ieder jaar duidelijker dat de stranden die inzetten op gedragsbeïnvloeding van de bezoekers goed scoren als het gaat om de schoonheid van het strand.
Daarnaast nemen zowel gemeente als bedrijven hun verantwoordelijkheid in het signaleren, faciliteren en schoonhouden. En dat leidde tot een ongekend hoog cijfer tijdens onze verschillende inspecties. Daarom zijn wij heel blij met de zeer terechte winnaar van het Schoonste Strand van 2019: Noord-Beveland.