BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NEDERLAND 2017


De verkiezing voor het Beste Strandpaviljoen van Nederland wordt georganiseerd door Strand Nederland in samenwerking met NBTC Holland Marketing, Nederland Schoon, De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit en horecavakblad Entree. Strand Nederland, als vertegenwoordiger van strandpaviljoenhouders in Nederland, werkt nauw samen met het NBTC vanwege de populariteit van de Nederlandse kust bij onze ooster- en zuiderburen. Een schone strandexploitatie is een basisvereiste voor alle finalisten in de verkiezing van het beste strandpaviljoen van Nederland en de winnaars kunnen allen gezien worden als ambassadeurs van Supporter van Schoon, een initiatief van Nederland Schoon. Ook hechten we steeds meer waarde aan de duurzaamheid van de strandpaviljoenondernemers.

De verkiezing is opgebouwd uit verschillende elementen. Het publiek had een belangrijke stem. Via de website www.strandverkiezingen.nl konden bezoekers hun beoordeling in combinatie met een motivatie achterlaten. Dit is door meer dan 18.500 unieke bezoekers ingevuld. Daarnaast controleerde een vakjury onder leiding van Strand Nederland tijdens haar jaarlijkse bezoeken alle Nederlandse paviljoens. Uit de combinatie van de publieksstemmen en de juryronde kwamen de beste paviljoens per provincie naar voren die onderling de strijd aangingen. De paviljoens werden beoordeeld op gastvrijheid, schoonheid, duurzaamheid en aandacht voor de gast, de producten en de omgeving. 52 verschillende mystery guests, met ieder hun eigen expertise en achtergrond, bezochten de paviljoens voor de laatste beoordeling.

Over de vakjury
De vakjury werd vertegenwoordigd door Stephan van der Stee, initiator van Strand Nederland, Angelique Vermeulen van NBTC Holland Marketing, Henk Klein Teeselink van Stichting Nederland Schoon, Erik van Dijk van Stichting Keurmerk Milieu Veiligheid en Kwaliteit en Iris Kranenburg van horecavakblad Entree.

WINNAAR BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NEDERLAND 2017: ’T BADHUYS (VLIELAND)


Zowel het publiek als de vakjury konden niet om ‘t Badhuys heen. De zaak bestaat al sinds 1995 en was het eerste permanente strandpaviljoen van Nederland. Het moest in 2016 onder andere door strengere regels van Rijkswaterstaat minimaal zeven meter verplaatsen. De volledig opnieuw gebouwde zaak ging afgelopen april open en is met duizend vierkante meter een stuk groter dan het vorige paviljoen. Het publiek en vakjury prezen het moderne interieur met industriële elementen, duurzame karakter, schone uitstraling en de goede service. Het ervaren ondernemersechtpaar Westers scoort met het nieuwe paviljoen op alle punten het hoogste.

Publieksbeoordeling
Het nieuwe paviljoen straalt luxe, gezelligheid en toegankelijkheid uit. Het is een prachtig nieuw pand met heel veel zitruimte binnen en buiten. Er zijn prachtige materialen gebruikt en beschikt over een fraaie open keuken. Daardoor krijg je de sfeer meteen mee. Daarnaast is het paviljoen goed bereikbaar voor invaliden door middel van een lange loopplank.
Het nieuwe ‘t Badhuys is niet alleen een prachtige locatie, maar ook een hele fijne plek om even uit te rusten van een strandwandeling, met enthousiaste medewerkers in de bediening en voelbare gastvrijheid. Gasten roemen daarnaast de perfecte service en het mooie uitzicht.

WINNAAR SCHOONSTE PAVILJOEN 2017: BEACHCLUB PERRY’S (BROUWERSDAM)


Beachclub Perry’s bivakkeert al sinds jaar en dag bovenaan de lijsten van de verkiezingen. Het paviljoen houdt zich knap staande tussen het geweld van alle nieuwe paviljoens die langs de kust worden gebouwd en dat getuigt van het ondernemerschap van de uitbaters. Daarnaast beïnvloeden ze heel slim de bezoekers opdat zij zich schoon gedragen. Dit doen ze in samenwerking met de gemeente en de aannemer op het strand. Daarom is het geen verrassing dat Perry’s juist de prijs voor het schoonste paviljoen binnensleept. Een terechte beloning voor een professionele onderneming met respect voor de omgeving.

Publieksbeoordeling
Perry’s is mooi, schoon en serveert goed eten. De bediening is uitstekend. Het personeel is zeer attent. Je bent er echt te gast! De menukaart zit vol humor, zelfs een kaart voor de honden is aanwezig. Kwaliteit en gezelligheid is hier super en het serviceniveau is heel hoog. En met hun strandafvalzakjes stimuleren ze mij om het strand schoon te houden. De toiletten zijn verzorgd en schoon.

BESTE PAVILJOEN VAN ZEELAND 2017: DOK 14 (CADZAND)


Dok 14 in Cadzand heeft zich in het eerste jaar bewezen als een grote aanwinst voor de provincie. Het prachtige nieuwe paviljoen met een heel bijzondere uitstraling onderscheidt zich op verschillende manieren. De goede ontvangst, het mooie terras en de attente bediening maken Dok 14 tot het beste paviljoen van Zeeland.

Publieksbeoordeling
De architectuur van Dok 14 is prachtig. Een publieksreactie had het zelfs over het mooiste paviljoen ooit gezien. Het interieur heeft wat weg van een Afrikaanse lodge. Dat zorgt voor een echt vakantiegevoel. De bediening is attent en Dok 14 geeft echt een vakantiegevoel. Daarnaast roemen gasten de mooie wijnen, het lekkere eten en vooral de snelle en vriendelijke bediening.

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN ZUID-HOLLAND 2017: HET STRAND (KATWIJK)

 


Het Strand eindigde zeer hoog in de publieksbeoordelingen. Eigenaar Henny Schaap is dan ook een oudgediende aan de kust en heeft de afgelopen jaren veel vernieuwd en verbeterd. De jury waardeerde ook dat Het Strand veel rekening heeft gehouden met duurzaamheid met de nieuwbouw en hoe ze de bezoekers betrekken bij het schone strand. Niet alleen de horeca, de uitstraling en de gastvrijheid kloppen bij Het Strand, hier is echt een paviljoen neergezet waar heel breed gekeken is naar goed ondernemerschap dat perfect aansluit op de tijdgeest en klaar is voor de toekomst.

Publieksbeoordeling
Het Strand heeft een zeer uitgebreide menukaart met geweldig eten op hoog niveau. Het is echt een restaurant aan het strand waar zelfs kreeft en oesters worden geserveerd. Het personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam. Kortom: een hoog niveau in kwaliteit en service en volgens één reactie zelfs het beste strandpaviljoen ooit.

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NOORD-HOLLAND 2017: ZILVERMEEUW (EGMOND AAN ZEE)


Strandpaviljoen Zilvermeeuw heeft een eigentijdse en eigenwijze inrichting en scoort eigenlijk op alle punten waarop de jury controleerde meer dan uitstekend. De overgang van seizoenbedrijf naar jaarrondpaviljoen heeft De Zilvermeeuw zichtbaar goed gedaan. Het niveau van dienstverlening is nóg hoger geworden en de uitbreiding van de keuken zorgt ervoor dat de service vanuit de keuken heel soepel verloopt.

Publieksbeoordeling
Het is hier altijd verzorgd en schoon. Dat komt zonder meer door de attente bediening die op alle details let. Hoe druk het ook is, er is nooit stress te bespeuren en het niveau van service blijft onverminderd hoog, ook als gasten extra aandacht vragen. Bijzondere lof was er voor de bediening die een kind met autisme leerde hoe een sliptong te fileren. Ook de terrassen, die in hoogte verspringen zodat iedereen uitzicht heeft op zee, worden geroemd.

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN DE WADDEN 2017: ’T BADHUYS (VLIELAND)


Zie winnaar Beste Strandpaviljoen van Nederland 2017.

BESTE ZOETWATERPAVILJOEN 2017: BEACHCLUB SUNRISE (BEST)

Beachclub Sunrise weet het strandgevoel perfect neer te zetten in Noord-Brabant. Met een prachtige uitstraling van zowel interieur als het terras worden de gasten echt in de watten gelegd. Daarnaast klopt het ondernemerschap ook op alle andere vlakken. Het terrein is schoon, de afvalvoorzieningen zijn goed gekozen, de bediening attent en het restaurant is compleet. Sunrise organiseert daarnaast volop eigen evenementen en activiteiten, waardoor het er het hele seizoen door bruist.

Publieksbeoordeling
Sunrise ziet er gewoonweg prachtig uit. Je waant je hier op Ibiza. Het eten is heerlijk, je kunt flyboarden en er is een plek waar de kinderen kunnen spelen. De bediening is erg vrolijk en het eten is heerlijk voor een lage prijs.

BESTE STRANDPAVILJOEN VOLGENS DE BELGISCHE GAST 2017: DE ZEEMEEUW (NOORDWIJK)

Noordwijk is al sinds jaren een van de plekken aan de Nederlandse kust waar de best gewaardeerde paviljoens zich bevinden. Naar nu blijkt heeft ook de Belgische gast Noordwijk ontdekt. De Zeemeeuw won in het verleden als diverse prijzen, waaronder die voor het Beste Paviljoen van 2015. Onverminderd goed en populair bij zowel publiek als jury is dit voor het eerst dat De Zeemeeuw de prijs voor het populairste paviljoen onder de Belgische bezoekers in ontvangst mag nemen. De Belgische gasten staan bekend als Bourgondiërs en het is dan ook geen verrassing dat het publiek speciale lof over had voor het aanbod aan eten en drinken van dit prachtige paviljoen.

Publieksbeoordeling
Het is een feest is om hier te lunchen, dineren of zomaar op het terras wat te drinken. ‘Een supertent’. De locatie van De Zeemeeuw is fantastisch, de gerechten zijn schappelijk geprijsd, vers en uitstekend van smaak. De bediening is zeer vriendelijk en attent en het paviljoen is kindvriendelijk. Daarnaast is De Zeemeeuw is mooi gelegen en heeft het pand een fraaie uitstraling.

BESTE STRANDPAVILJOEN VOLGENS DE DUITSE GAST 2017: PAAL 17 (TEXEL)


Voor de tweede keer op rij mag Paal 17 zich verheugen in de gunst van de Duitse gasten. De schoonheid en de ligging zijn voor onze oosterburen aanleiding om hier altijd weer met veel plezier terug te komen.

Publieksbeoordeling
Hier voel je je gewoon heerlijk. De ambiance is ontspannen en met klasse, het eten is geweldig, de service van hoog niveau en ook de kwaliteit en het assortiment van dranken is uitzonderlijk. Vriendelijk, schoon, gastvrij en verrassend. Een hele schone vakantiebestemming op zich voor veel Duitse vaste gasten.

BESTE NIEUWKOMER 2017: Paal 14 (KATWIJK)


Katwijk staat bekend als een mooie familiebadplaats. Maar met de komst van Paal 14 heeft Katwijk ook een plek met een heerlijke surfvibe die net weer even anders is dan het andere aanbod in de omgeving. De kleurrijke buitenbar in samenwerking met Corona is bovendien een perfecte toevoeging voor de bezoekers die op het strand zitten en snel een drankje willen halen. Dat zorgt voor extra sfeer en service. Paal 14 heeft de relaxte sfeer van een surfspot zonder daarbij in te leveren op kwaliteit en service. Tel daarbij het fraaie design met veel hout op dat in werkelijk alle details is doorgevoerd en het is duidelijk dat Paal 14 een grote aanwinst is op het strand.

Publieksbeoordeling
Het ziet er allemaal erg aantrekkelijk uit, van binnen en van buiten. Het is zo’n gezellige strandtent waar heel erg veel aandacht is besteed aan de aankleding. Tegelijkertijd is het een zaak die niet te chic oogt, maar wel verzorgd is. Daarnaast is het eten goed en is er regelmatig live muziek. Dit is een strandtent die de echte sfeer van een strandtent ademt, maar toch over alle moderne technieken en aanbod beschikt. Een aanwinst voor de Katwijkse boulevard!

 

DUURZAAMSTE STRANDPAVILJOEN 2017: SJOERD (AMELAND)

Voor de tweede keer op rij kon de jury niet om Sjoerd heen. Dit paviljoen heeft echt een nieuwe standaard gezet op het gebied van duurzaamheid. In alle aspecten van de bedrijfsvoering is nagedacht over goed ondernemerschap met een zo klein mogelijke footprint. Zo is de vloer van de oude zaak hergebruikt, gebruikt Sjoerd overal ledverlichting en zijn de urinoirs zonder water. In de keuken en voor de verwarming is voor de meest milieuvriendelijke oplossingen gekozen. Het eten bestaat uit veel lokale producten. Hier is duurzaamheid geen containerbegrip of marketingtool, hier zit het echt in het DNA van het bedrijf.

Publieksbeoordeling
Sjoerd heeft vriendelijke en snelle bediening en het wordt gewaardeerd dat de chef met streekproducten de lekkerste gerechten weet te bereiden. Het gebouw lijkt één met de schone natuur die Ameland te bieden heeft. Het paviljoen gooit ook onder de gasten hoge ogen vanwege de fantastische architectuur en de groene ambities.