Voor de 20ste keer worden de Landelijke Strandverkiezingen gehouden.

Dit jaar vinden de Landelijke Strandverkiezingen alweer voor de 20e keer plaats. Deze verkiezingen hebben tot doel om het mooiste, schoonste en beste Strandpaviljoen van het jaar te selecteren. Strand Nederland organiseert deze bijzondere dag in nauwe samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Rijkswaterstaat, Stichting KMVK en KIMO. Naast het kiezen van de landelijke winnaars, worden ook de beste paviljoens per kustprovincie gekozen, evenals de beste nieuwkomer en het meest duurzame strandpaviljoen.

Door het organiseren van de strandverkiezingen willen we graag de uitmuntende kwaliteit van de Nederlandse strandpaviljoens zowel binnen als buiten ons land benadrukken. Niet alleen is de kwaliteit van het eten steeds beter geworden, ook de strandpaviljoens zelf zijn prachtig, duurzaam en efficiënt.

Mensen komen voornamelijk naar het strand voor de unieke strandbeleving en de mogelijkheid tot recreatie in de prachtige natuurlijke omgeving. Wij willen we mensen aanmoedigen om actief deel te nemen aan het schoonhouden van het strand en het tegengaan van zwerfafval. Door bewust om te gaan met onze omgeving kunnen we een duurzame en aangename recreatie-ervaring in de schitterende natuur behouden.

De strandverkiezingen dragen tevens bij aan het verbeteren van de communicatie tussen strandondernemers, de overheid en leveranciers. Door samen te werken en kennis uit te wisselen, streven we naar een optimale strandbeleving waarbij de belangen van alle betrokken partijen worden meegenomen.

De eerste publieke stemronde is afgerond en er is uitgebreid gestemd. Voor verschillende paviljoens waren de uitslagen bijzonder nauw aan elkaar gewaagd. Nu is het de beurt aan de mystery guests om de paviljoens te bezoeken en ze aan de hand van 50 vragen te beoordelen.

Het publiek heeft ook nog de mogelijkheid om te stemmen op de genomineerde paviljoens. Bij deze stemronde draait het echter uitsluitend om de motivatie waarom een bepaald paviljoen zou moeten winnen. De genomineerde paviljoens staan in willekeurige volgorde

Waddeneilanden

Paal 15 - Texel
Paal 9 - Texel
Paal 17 - Texel

Noord-Holland

Paal 29 - Schoorl
Prince George -  Schoorl
Zeezicht - Castricum

Zuid-Holland

Beachclub Atlantis - Scheveningen
Het Strand - Katwijk aan Zee
Surf en Beach - Katwijk aan Zee
Zee en Zon - Katwijk aan Zee

Zeeland

Beachclub Perrys - Brouwersdam
Scheldezicht  - Westkapelle
Woest 17 - Nieuwvliet

Zoetwaterpaviljoens

Beste nieuwkomers

R Port - Hoek van Holland
Sisters Beach - Katwijk
Woest 17 – Nieuwvliet – Zeeuws Vlaanderen
Prince George – Schoorl

Meest Duurzame paviljoens

Beachclub Birds - Kijkduin/Den Haag
Strandpaviljoen Sjoerd - Ameland
Boca Grandi - Kijkduin / Den Haag