Strandverkiezingen 2024 weer van start

Voor de mystery guests bij de populairste paviljoens op bezoek kunnen en de jury zich mag buigen over de verschillende verslagen, is het woord eerst aan de bezoekers. Tot 1 juli kan iedereen die een mooie ervaring had bij een paviljoen zijn of haar unieke stem uitbrengen om die warme gastvrijheid te belonen. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen voor iedereen die stemt. We verloten verschillende luxe strandparasols en comfortabele en trendy loungekussens onder de stemmers.

Veranderingen bij de verkiezingen

Om de verkiezingen te verbeteren en de ondernemers en gemeentes langs de kust nog beter onder de aandacht te kunnen brengen, veranderen we regelmatig iets aan de opzet van de strandverkiezingen:

  • Schoonste Strand. Natuurlijk inspecteren we samen met Rijkswaterstaat nog altijd zorgvuldig en veelvuldig om een goed beeld te krijgen van de hoeveelheid zwerfafval aan de Nederlandse kust. Wat wel verandert: reikten we eerder de prijs voor het Schoonste Strand uit aan een kustgemeente, vanaf dit jaar belonen we specifiek de badplaats.
  • Beste Nieuwkomer. Om de ondernemers en hun concept recht te doen roepen we de Beste Nieuwkomer onder de paviljoens niet meer uit na een mystery visit, maar laten we ons door de ondernemer zelf helemaal door het concept leiden. Zo kunnen we de opzet van de zaak nóg beter doorgronden en waarderen!
  • Meest Duurzame paviljoen. Ook het Meest Duurzame paviljoen krijgt vooraf te horen dat een gespecialiseerde inspecteur langskomt. Hij kan met de ondernemer samen alle initiatieven en installaties beoordelen. Omdat je niet kunt zien of het water grijs is als je het toilet doorspoelt, of dat de stroom groen is als je een lamp aan doet, heeft een inspectie met toelichting meer kwaliteit dan een mystery visit.

De prijsuitreiking

Op 25 juli 2024 is de prijsuitreiking van de Strandverkiezingen bij Beachclub Perry’s.
Beachclub Perry’s, Rijkswaterstaat en de gemeente Schouwen-Duiveland hebben een mooi programma samengesteld rondom de bekendmaking van de winnaars.
Bekijk het programma hier en schrijf je in voor de prijsuitreiking.