De verkiezingen zijn de afgelopen jaren gewonnen door:

Strandpaviljoen Sport – Wassenaar
Habana Beach – Kijkduin
Blue Lagoon – Scheveningen
Bries – Noordwijk
Beachclub Royal – Hoek van Holland
Beachclub Perry’s – Brouwersdam
Paal 17 – Texel
De Zeemeeuw – Noordwijk

 

Hieronder  Persbericht van vorig jaar

De Zeemeeuw in Noordwijk is donderdag 2 juli bekroond met de prijs voor het Beste Strandpaviljoen van 2015.

Beste Zeemeeuw-NL
Beste Strandpaviljoen van Nederland De Zeemeeuw – Noordwijk

De Zeemeeuw is donderdag 2 juli bekroond met de prijs voor het Beste Strandpaviljoen van 2015. De prijs werd uitgereikt door Jos Vranken, Algemeen Directeur van NBTC Holland Marketing bij het Beste Strandpaviljoen 2014 Paal 17 op Texel. Het publiek  bracht veel stemmen uit op de Zeemeeuw en gaf hoge punten voor het aanbod, de kwaliteit van het food & beverage aanbod, de schoonheid, de betrokkenheid van de ondernemers en de uitstraling van het strandpaviljoen. De vakjury kon zich hier uitstekend in vinden en roemde in het bijzonder de bedrijfsvoering en de gastvrijheid.

Naast de prijs voor het Beste Strandpaviljoen van 2015, werden ook de winnaars van het schoonste paviljoen van het jaar, het beste paviljoen volgens de Duitse bezoekers, het beste paviljoen volgens de Belgische bezoekers, het beste paviljoen per provincie en het beste zoetwaterpaviljoen van Nederland bekend gemaakt.

 

 

 

Schoonste Thalassa
Schoonste Strandpaviljoen van Nederland – Thalassa Zandvoort

Schoonste Strandpaviljoen 2015:  Strandpaviljoen Thalassa (Zandvoort) Starndpaviljoen Thalassa in Zandvoort scoorde de titel van Schoonste Strandpaviljoen 2015. “De ontspannen sfeer, gecombineerd met een schone omgeving en bevlogen ondernemers, creëert een sfeer waar iedereen welkom is. Als prima gastheer faciliteren zij hun gasten met mooie en slimme afvalvoorzieningen”, aldus de vakjury.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Titus
Populairste paviljoen onder de Belgische bezoekers – Beachclub Titus Kijkduin

Belgen en Duitsers kiezen voor Kijkduin en Nieuwvliet Strandpaviljoen Titus in Kijkduin is dit jaar favoriet bij de Belgische bezoekers. Volgens hen biedt de locatie ‘een ultieme vakantiebeleving.’ Daarnaast waarderen de Belgen de lekkere gerechten, gastvrijheid en vriendelijke bediening. De prijs voor het meest favoriete paviljoen voor de Duitse gasten ging naar De Boekanier in het Zeeuwse Nieuwvliet onder andere vanwege de uitstekende service, klantvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Beste Boekanier
Populairste paviljoen van de Duitse bezoekers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste strandpaviljoens per kustprovincie Verder werden de beste paviljoens per kustprovincie bekend gemaakt. In Friesland (De Friese Waddeneilanden) kwam Heartbreak Hotel op Terschelling als beste uit de bus. In Noord-Holland won paviljoen De Deining in Castricum, terwijl in Zuid-Holland  net als vorig jaar De Zeemeeuw in Noordwijk aan Zee de titel in de wacht sleepte als beste van de provincie. Breskens aan Zee in Breskens ontving de prijs voor beste strandpaviljoen van Zeeland.

Beste Heartbreak hotel
Beste strandpaviljoen van Friesland – Heartbreak Hotel Terschelling
Beste Deining
Beste Strandpaviljoen van Noord-Holland – De Deining Castricum aan Zee
Beste Breskens aan Zee
Beste Strandpaviljoen van Zeeland – Breskens aan Zee – Breskens
Beste Zeemeeuw-ZH
Beste Strandpaviljoen van Zuid-Holland – De Zeemeeuw Noordwijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoetwaterpaviljoen De titel voor het Beste Zoetwaterpaviljoen 2015 werd gegeven aan Sunrise Beachclub in Best.

Over de verkiezingen De verkiezing Strandpaviljoen van het Jaar is een initiatief van Strand Nederland. Partners zijn Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, NBTC Holland Marketing en horecavakblad Entree. Dit jaar werd de verkiezing voor de zevende keer georganiseerd. __________________________________________________________________________________________

JURYRAPPORTEN 2015

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NEDERLAND 2014

De verkiezing voor het Beste Strandpaviljoen van Nederland wordt georganiseerd door Strand Nederland in samenwerking met NBTC Holland Marketing, Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland en Horecavakblad Entree. Strand Nederland, als vertegenwoordiger van strandpaviljoenhouders in Nederland, werkt nauw samen met het NBTC vanwege de populariteit van de Nederlandse kust bij onze ooster en zuiderburen. Een schone strand exploitatie is een basis vereiste voor alle finalisten in de verkiezing van het beste strandpaviljoen van Nederland en de winnaars kunnen allen gezien worden als ambassadeurs van Nederland Schoon.

De verkiezing is opgebouwd uit verschillende elementen. Het publiek had een belangrijke stem. Via de website ww.strandpaviljoen2015.nl konden bezoekers hun beoordeling in combinatie met een motivatie achterlaten. Dit is door meer dan 28.000 unieke bezoekers ingevuld. Daarnaast controleerde een vakjury onder leiding van Strand Nederland tijdens haar jaarlijkse bezoeken alle Nederlandse paviljoens. Uit de combinatie van de publieksstemmen en de juryronde kwamen de beste paviljoens per provincie naar voren die onderling de strijd aangingen. De paviljoens werden beoordeeld op gastvrijheid, schoonheid en aandacht voor de gast, de producten en de omgeving.

Professionele mystery guests, met ieder hun eigen expertise, bezochten de paviljoens voor de laatste beoordeling.

Over de vakjury De jury werd vertegenwoordigd door Cees van der Padt, voorzitter en adviseur bij Strand Nederland, Stephan van der Stee initiator van Strand Nederland, Thérèse Ariaans van NBTC Holland Marketing, Henk Klein Teeselink van Nederland Schoon, Godfried van der Lugt van horecavakblad Entree en Hans van der Kooij van Koninklijke Horeca Nederland.

WINNAAR BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NEDERLAND 2015

DE ZEEMEEUW (NOORDWIJK AAN ZEE)

De overall winnaar van 2015 zijn Jan en Nelleke Klinkenberg met hun team van Strandpaviljoen de Zeemeeuw in Noordwijk aan Zee. Nadat ze vorig jaar al de winnaar waren voor de provincie Zuid Holland ontvingen zij dit jaar de meeste stemmen van het publiek en behaalden de hoogste score uit in alle categorieën; entree, ontvangst, gastvrijheid en service, menukaart en een schone omgeving. Het gemiddelde cijfer was een ruime 8,5.

Publieksoordeel

Gezellige sfeer en je kijkt je ogen uit naar alle attributen die er hangen – mooi meubilair – voor ons is de combinatie Noordwijk – Zeemeeuw het ultieme uitje!! –Geweldige service! – Alles wordt op alles gezet om aan je wensen te voldoen. Geweldig en klantgericht personeel.’

Beoordeling mystery guest

Kwaliteit strandpaviljoen die qua comfort-bediening-kwaliteit geserveerde maaltijden en dranken zeer goed is. De prijsstelling tav. het gebodene ligt op een aanvaardbaar niveau.

SCHOONSTE STRANDPAVILJOEN 2015

STRANDPAVILJOEN THALASSA (ZANDVOORT AAN ZEE)

De winnaar van het schoonste strandpaviljoen 2015 is Huig Molenaar met het team van Thalassa in Zandvoort aan Zee. Als ware ‘Ambassadeurs van Schoon’ scoren ze als enige deelnemer een 9 op alle onderdelen met betrekking tot schoonheid. Thalassa organiseert regelmatig activiteiten voor haar bezoekers om de schone strand en zee cultuur te beleven.

Strand, menu en gebouw ademen duurzaamheid. Badgasten worden uitstekend betrokken en gefaciliteerd om het strand schoon te houden

Publieksoordeel

‘toiletten zijn zeer schoon en het restaurant was ook correct en zeer schoon’

Beoordeling mystery guest

‘het hele strand wordt tijdens het seizoen dagelijks gereinigd met een grote zelf ontwikkelde zeefmachine. Ook doen de medewerkers van paviljoen Thalassa hun uiterste best om het strand in optimale conditie te houden.’

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN ZEELAND 2015

BRESKENS AAN ZEE (BRESKENS)

De winnaar van het beste strandpaviljoen van Zeeland 2015 zijn Tina de Rijbel en Michel Vergouwe met hun team van Breskens aan Zee in Breskens. Zij scoorden een gemiddeld rapportcijfer van 8.

Publieksoordeel

‘Heerlijk eten voor een goede prijs, met een goede vriendelijke bediening! – het mooiste uitzicht van Zeeuws Vlaanderen! – Vakkundige vriendelijke bediening – Goed onderhouden alles ziet er schoon en proper uit…. en er is zelfs geen vieze asbak te vinden.’

Beoordeling mystery guest

‘Een hele mooie nette en verzorgde inrichting en uitstraling met vriendelijke bediening. Open keuken maakt het plaatje compleet.’

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN ZUID-HOLLAND 2015

DE ZEEMEEUW (NOORDWIJK AAN ZEE)

De winnaar van het beste strandpaviljoen van Zuid-Holland 2015 zijn net als vorig jaar Jan en Nelleke Klinkenberg met hun team van De Zeemeeuw in Noordwijk aan Zee. Het gemiddelde gescoorde rapportcijfer is een 8,5.

Publieksoordeel en Beoordeling mystery guest zie bij winnaar Beste Strandpaviljoen van Nederland 2015

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NOORD-HOLLAND 2015

DE DEINING (CASTRICUM AAN ZEE)

De winnaar van het beste strandpaviljoen van Noord-Holland 2015 is Richard Groot met zijn team van De Deining in Castricum aan Zee. Het gemiddeld rapportcijfer is een 8,5.

Publieksoordeel

‘De Deining is gewoon de gezelligste strandtent van Castricum. Lekker licht veel terras en inspirerende teksten. Leuk ook dat er steeds wat verandert – Deining verstrekt hele leuke strandasbakken en doet mee aan My Beach in samenwerking met stichting de Noordzee . Zij zijn dus erg begaan met de omgeving! – Bijna het lekkerste eten van het strand van Castricum.’

Beoordeling mystery guest

‘Creatief, milieubewust, duurzaam en onderscheidend. Net wat hipper maar niet te!’

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN FRIESLAND 2015

HEARTBREAK HOTEL (TERSCHELLING)

De winnaar van het beste strandpaviljoen van Friesland 2015 is Cedric Hartendorp met zijn team van Heartbreak Hotel op Terschelling. Voor het tweede jaar op rij valt de prijs op een strandpaviljoen op Terschelling. Het gemiddelde rapportcijfer is een 8.

Publieksoordeel

‘Super sfeer, super bediening, lekker eten en in het seizoen live Rock& Roll band – prachtig uitzicht – Thematisch ingericht en de bediening draagt zelfs petticoat! – Eet en drink in Elvis style en geniet van zee en wind.’

Beoordeling mystery guest

‘Prachtig gelegen en de uitstraling en identiteit is geweldig. Het Elvis concept is tot in detail doorgevoerd. Het geeft sfeer en de creativiteit zie je en voel je.’

BESTE ZOETWATERPAVILJOEN 2015

SUNRISE BEACHCLUB (BEST)

Dit jaar zijn de zoetwaterpaviljoens in Nederland voor het tweede opvolgende jaar beoordeeld. De organisatie ziet een steeds sterker groeiend aantal Zoetwaterpaviljoens in Nederland verschijnen. De winnaar van het Beste Zoetwaterpaviljoen 2015 is  Ronald van Pelt met zijn team van Sunrise Beachclub in Best. Het gemiddelde rapportcijfer is een 7,5.

Publieksoordeel

‘Super gezellige mensen, vriendelijk personeel en behulpzaam – Een kaart vol met culinaire verrassingen!’

Beoordeling mystery guest

‘Hele mooie uitstraling, bediening is zeer goed en het eten was zeer smakelijk.’

BESTE STRANDPAVILJOEN VOOR BELGIË 2015

BEACHCLUB TITUS (KIJKDUIN)

De winnaar van het beste strandpaviljoen voor België 2015 zijn Sebastiaan Riemen en Brigitte van Benschop met hun team van Beachclub Titus in Kijkduin. Het gemiddelde rapportcijfer is een 8.

Deze prijs werd voor de tweede opeenvolgende keer uitgeloofd.

Beoordeling publiek

‘Gezellig ontvangen, alsof je familie bent – druk of niet, men is altijd even vriendelijk – Het paviljoen is zeer schoon! Dit tref je niet overal aan.’

Oordeel mystery guest

‘Prachtig paviljoen, schoon en gastvrij personeel.’

BESTE STRANDPAVILJOEN VOOR DUITSLAND 2015

DE BOEKANIER (NIEUWVLIET)

De winnaar van het beste strandpaviljoen voor Duitsland zijn Niels en Simon Jäger en hun team van de Boekanier in Nieuwvliet in Zeeland. Het gemiddelde rapportcijfer is een 7,5.

Beoordeling publiek

‘ Prachtig mooi paviljoen met fantastische keuken en heel vriendelijke bediening! En heel het jaar door geopend – Goede wijnen, veel variatie op de kaart. Vooral de kleine hapjes vinden wij erg lekker.’

Beoordeling mystery guest

Moderne inrichting, mooie bovenverdieping met loungebanken – Net, Schoon paviljoen, frisse uitstraling en vriendelijke bediening.’

Contact gegevens en beeldmateriaal:

Stephan van der Stee

06-24536477

info@strandnederland.nl