Beste Strandpaviljoen van Nederland 2016:  De Waterreus (Scheveningen)

Noordwijk, 7 juli 2016

IMG_3264

De Waterreus in Scheveningen is op 7 juli 2016 bekroond als Beste Strandpaviljoen van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Agnes Holtjer, Landelijke bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland en Stephan van der Stee van Strand Nederland bij het Beste Strandpaviljoen 2015: De Zeemeeuw in Noordwijk. Het publiek bracht veel stemmen uit op de Waterreus. Het paviljoen dat dit jaar volledig nieuw is opgebouwd kreeg hoge punten voor het aanbod, de kwaliteit van het food & beverage aanbod, de schoonheid, de betrokkenheid van de ondernemers en de nieuwe en eigentijdse uitstraling van het strandpaviljoen. De vakjury kon zich hier uitstekend in vinden en roemde in het bijzonder de professionaliteit en de inrichting.

Tijdens deze uitreiking werden ook de volgende winnende paviljoens bekend gemaakt:

·         Meest Duurzame Strandpaviljoen

·         Schoonste Strandpaviljoen van het jaar

·         Beste Strandpaviljoen volgens de Duitse gast

·         Beste Paviljoen volgens de Belgische gast

·         Beste Nieuwkomer

·         Beste Strandpaviljoen per kustprovincie

·         Beste zoetwater paviljoen van Nederland

Meest Duurzame strandpaviljoen 2016:  Sjoerd  (Ameland) 

IMG_3232

Sjoerd op Ameland is het meest Duurzame Strandpaviljoen van 2016. Al vele jaren heeft Sjoerd duurzaamheid hoog in het vaandel staan maar met de nieuwbouw dit jaar is dit in alle facetten van de bedrijfsvoering doorgevoerd. Een goed ingericht duurzaam paviljoen op een toplocatie met heerlijk eten en gezellige bediening. Paviljoen Sjoerd (en haar voorganger “Buren van Nes”)  zijn al jaren gecontroleerd duurzaam aan de slag door Green Key gecertificeerd te zijn. 

Schoonste Strandpaviljoen 2016: De Golfslag  (Wassenaar)

IMG_3258

De Golfslag in Wassenaar scoort de titel Schoonste Strandpaviljoen 2016. Het was volgens de vakjury het  schoonste strandpaviljoens die zij dit jaar heeft bezocht.  Als perfect gastheer en supporter van Schoon helpt ze haar gasten aan een ‘schoongevoel’ door het strategisch aanbieden van ‘strandafvalzakjes’” op het terras en het verzorgen van slimme tafelbakjes ter voorkoming van verwaaiing van klein afval. Het publiek waardeert het als mooie plek, gecombineerd met een schone omgeving en een prachtig concept.

Beste Strandpaviljoen 2016 volgens Belgische gast: Breskens aan Zee – (Breskens)

IMG_3244

Beste Strandpaviljoen 2016 volgens Duitse gast: Paal 17 (Texel)

IMG_3241

Strandpaviljoen Breskens aan Zee is dit jaar favoriet bij de Belgische bezoekers. Volgens hen biedt de locatie ‘altijd prima onthaal’. Daarnaast waarderen de Belgen de lekkere gerechten, gastvrijheid en kind vriendelijkheid. De prijs voor het meest favoriete paviljoen voor de Duitse gast ging naar Paal 17 op Texel onder andere vanwege de mooie inrichting, de uitstekende service, ligging, klantvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Beste Nieuwkomer – De Dam (Vrouwenpolder)

IMG_3222

De Dam op het brede strand van Vrouwenpolder is  een prachtig eigentijds strandpaviljoen die  qua materialen en inrichting helemaal van nu is. Het ruime aanbod van eten en drinken in combinatie met het vriendelijke personeel maakt het de beste nieuwkomer van 2016.

Beste Strandpaviljoens per kustprovincie

IMG_3251

IMG_3248

IMG_3237

IMG_3228

Verder werden de beste paviljoens per kustprovincie bekend gemaakt. Op de Waddeneilanden kwam Paal 17 (Texel) opnieuw als beste uit de bus. In Noord-Holland won Beachclub Tien (Zandvoort), terwijl in Zuid-Holland  De Waterreus (Scheveningen) de titel in de wacht sleepte als beste van de provincie. Beachclub Perry’s (Brouwersdam) ontving de prijs voor Beste Strandpaviljoen van Zeeland.

Beste Binnenlandse Strandpaviljoen van Nederland: Paviljoen van de Dame (Paterswolde)

IMG_3231

IMG_3237

JURYRAPPORTEN 2016

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NEDERLAND 2016

De verkiezing voor het Beste Strandpaviljoen van Nederland wordt georganiseerd door Strand Nederland in samenwerking met NBTC Holland Marketing, Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit en Horecavakblad Entree. Strand Nederland, als vertegenwoordiger van strandpaviljoenhouders in Nederland, werkt nauw samen met het NBTC vanwege de populariteit van de Nederlandse kust bij onze ooster en zuiderburen. Een schone strand exploitatie is een basis vereiste voor alle finalisten in de verkiezing van het beste strandpaviljoen van Nederland en de winnaars kunnen allen gezien worden als ambassadeurs van Nederland Schoon. Ook hechten we steeds meer waarde aan de duurzaamheid van de strandpaviljoen ondernemers.

De verkiezing is opgebouwd uit verschillende elementen. Het publiek had een belangrijke stem. Via de website www.strandverkiezingen.nl konden bezoekers hun beoordeling in combinatie met een motivatie achterlaten. Dit is door meer dan 18.000 unieke bezoekers ingevuld. Daarnaast controleerde een vakjury onder leiding van Strand Nederland tijdens haar jaarlijkse bezoeken alle Nederlandse paviljoens. Uit de combinatie van de publieksstemmen en de juryronde kwamen de beste paviljoens per provincie naar voren die onderling de strijd aangingen. De paviljoens werden beoordeeld op gastvrijheid, schoonheid, duurzaamheid en aandacht voor de gast, de producten en de omgeving.

Professionele mystery guests, met ieder hun eigen expertise, bezochten de paviljoens voor de laatste beoordeling.

Over de vakjury De jury werd vertegenwoordigd door Stephan van der Stee initiator van Strand Nederland, Anne-Li Schydlowski van NBTC Holland Marketing, Henk Klein Teeselink van Stichting Nederland Schoon, Erik van Dijk van Stichting Keurmerk Milieu Veiligheid en Kwaliteit Godfried van der Lugt van horecavakblad Entree en Hans van der Kooij van Koninklijke Horeca Nederland.

WINNAAR BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NEDERLAND 2016

DE WATERREUS (SCHEVENINGEN)

De Waterreus is per 1 januari 2014 overgenomen door Steve en Kim Willeijns en dit jaar totaal nieuw opgebouwd. Het was destijds een tijdelijk paviljoen maar al vanaf het begin had men de ambitie om er een jaarrond zaak van te maken. Kim is opgegroeid op het strand bij het toenmalige strandpaviljoen de Blue Lagoon. Steve en Kim hebben elkaar in 1998. Om de relatie ook goedgekeurd te krijgen bij zijn schoonouders moest Steve meewerken in het strandpaviljoen. Ze hebben van de Waterreus een volledig concept gemaakt waarbij het restaurant een belangrijk rol speelt.

Publieksoordeel

Mooie locatie, gezellig interieur, straalt klasse uit, goede bedoening, heerlijk eten en drinken. Prachtig uitzicht. –           Zeer nette bediening, erg schoon zowel buiten als binnen , en wat is super vind voor mensen die invalide zijn heel erg toegankelijk – Mooiste van Nederland – Nog nooit een strandtent gezien die zo mooi is – De eigenaren en het personeel zijn zeer gastvrij. De entourage is in 1 woord geweldig!

Beoordeling mystery guest

Prachtig nieuw strandpaviljoen. Mooi en eigentijds ingericht. Zeer verzorgde professionele horeca zaak. Echt een strandrestaurant waarbij het terras, het meubilair en het gehele interieur goed op elkaar aansluiten.

SCHOONSTE STRANDPAVILJOEN 2016

DE GOLFSLAG (WASSENAAR)

Gerund door Harold Tjepkema die een echte strandliefhebber is. Hij is van kinds af aan werkzaam op het strand. Hij runt zijn strandpaviljoen volledig in eigen beheer en heeft zich dit jaar vooral ingezet op het schoonhouden van de Golfslag en de directe omgeving. Ook is hij qua schoonheid zeer bezig gedragsbeïnvloeding te bewerkstelligen bij zijn medewerkers en gasten. De Golfslag is gelegen aan de Wassenaarse Slag en staat bekend als een echt familie strand. Wassenaar is een parel langs de Nederlandse kust tussen de drukke badplaatsen Scheveningen en Katwijk.

Publieksoordeel

Erg schoon en netjes. Goed eten waar goede controle op is. – Ziet er goed, schoon en verzorgt uit. Lekker eten en goed personeel. Hele aardige en vriendelijke eigenaar. – De Golfslag is altijd bezig met zich te verbeteren, zonder daarbij de relaxe sfeer uit het oog te verliezen. De bediening, het eten, de lokatie, alles is gewoon puur. – Deze strandtrent heeft alles! De sfeer is heel relaxed en prettig, top bediening, goede service, heerlijk eten, goede prijs/ kwaliteit verhouding en het meubilair is goed onderhouden!

Beoordeling mystery guest

Mooi paviljoen, prima service heel schoon, gebruikt afvalzakjes,. Het beste paviljoen door mij bezocht -Sfeervol, mooi materiaal gebruikt luxe uitstraling, concept tot details uitgevoerd.

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN ZEELAND 2016

BEACHCLUB PERRY’S (BROUWERSDAM)

De winnaar van het beste strandpaviljoen van Zeeland 2016 is Beachclub Perry’s in Brouwersdam. Het paviljoen is eigendom van Walter Bien en Perry den Broeder. Perry’s wass ook winnaar van beste strandpaviljoen 2014. Bij Perry’s zijn ze altijd bezig met het verbeteren van de bedrijfsvoering en het motiveren van de medewerkers om het telkens weer beter te doen. Voor 2017 zijn er plannen een nieuw strandpaviljoen te bouwen/beginnen op de Brouwersdam.

Publieksoordeel

De service is fantastisch en zeer gastvrij. – Uitstekende prijs kwaliteit verhouding maar bovenal zeer vriendelijke en vakkundige bediening.- Al jaren mijn favoriete strandpaviljoen.

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN ZUID-HOLLAND 2016

Publieksoordeel en Beoordeling mystery guest zie bij winnaar Beste Strandpaviljoen van Nederland 2016

BESTE STRANDPAVILJOEN VAN NOORD-HOLLAND 2016

BEACHCLUB TIEN (ZANDVOORT)

De winnaar van het beste strandpaviljoen van Noord-Holland 2016 is Beachclub Tien in Zandvoort van horecaondernemers Bas Lemmens en Beaudine Starink. Ze zijn voor het eerst winnaars bij de Strandpaviljoen verkiezingen en wat het extra bijzonder maakt is dat het hier gaat om een tijdelijk strandpaviljoen. Alle andere winnaars zijn permanente paviljoens.

Publieksoordeel

Mooie tent, lieve medewerkers en heerlijk eten. Compleet plaatje! – Beachclub 10 is centraal gelegen aan de Strandweg. Het is onlangs overgenomen door een team zeer ervaren en enthousiaste mensen uit de horeca die er nu al een toplocatie van hebben gemaakt. – Totaal plaatje. Prima eten. Fijne plek om te zijn. Je voelt je op je gemak en altijd welkom.

Beoordeling mystery guest

Bediening vriendelijk en maaltijd was erg goed. – Echt top en zeer goede en vriendelijke bediening. – Leuk en sfeervol ingericht! Alles bij elkaar helemaal top !! Wij gaan er vaker heen deze zomer.

BESTE STRANDPAVILJOEN WADDENEILANDEN 2016

PAAL 17 (TEXEL)

De winnaar van het beste strandpaviljoen van de Waddeneilanden is Paal 17 op Texel. Het strandpaviljoen wordt gerund door Mark Röpke en Corina van de Wetering. Paal 17 was in 2014 het beste paviljoen van Nederland en het is één van de grootste ondernemingen op het strand in Nederland. Het zijn eigenlijk twee zaken in één. Het tijdelijke paviljoen ‘Zomers’ en permanente paviljoen Paal 17 Aan Zee. Bij de laatst genoemde is dit jaar ook in het bovengedeelte Burgers on the Beach toegevoegd. Paal 17 heeft ook een eigen strandshop met alle strandbenodigdheden en accessoires maar ook de verhuur van strandhuisjes.

Publieksoordeel

Altijd erg gezellig en geweldig personeel – Een heel fijn paviljoen om te genieten van de prachtige zee en duinen. Veel variatie qua eten en natuurlijk een pluspunt zijn de overheerlijke cocktails. – Mooi en gezellig paviljoen waar wij een per jaar keer per jaar komen. Niet alleen in de zomer maar tijdens alle seizoenen.

Beoordeling mystery guest

Modern eigentijds paviljoen, zowel buiten als binnen. – Een prachtige bovengemiddeld strandpaviljoen. Behoort tot de top 10 van Nederlandse paviljoens.

BESTE ZOETWATERPAVILJOEN 2016

PAVILJOEN VAN DE DAME (PATERSWOLDE)

Dit jaar zijn de zoetwaterpaviljoens in Nederland voor het tweede opvolgende jaar beoordeeld. De organisatie ziet een steeds sterker groeiend aantal Zoetwaterpaviljoens in Nederland verschijnen. De winnaar van het Beste Zoetwaterpaviljoen 2016 is het Paviljoen van de Dame van ondernemers Bert Westerhof en zijn partner Imogen Wills.

Publieksoordeel

De plek midden in het natuurgebied is om te beginnen uniek. De eigenaren (en trouw personeel) geven een thuiskom-gevoel met warme aankleding, veel bloemen en persoonlijke aandacht. – Prachtig paviljoen, geweldige uitstraling, prachtig gelegen met schitterend uitzicht, veel potentie! – Koelste strandpaviljoen van Groningen e.o. – Unieke locatie , heerlijk eten, vriendelijk personeel, ruime parkeergelegenheid – iets unieks wat de allure heeft van een strandpaviljoen aan de Nederlandse kust.

 

Beoordeling mystery guest

Mooie locatie, goed personeel, speciale gastvrouw bij de ingang. Sfeervolle inrichting, goede bediening.

BESTE STRANDPAVILJOEN VOLGENS DE BELGISCHE GAST 2016

BRESKENS AAN ZEE (BRESKENS)

De winnaar van het beste strandpaviljoen 2016 volgens de Belgische gast is Strandpaviljoen Breskens aan Zee van onderneemster Tina de Rijbel. Vorig jaar was Breskens aan Zee winnaar van het beste paviljoen van Zeeland. Breskens aan Zee Laat zien dat je ook tijdens een verbouwing een goede service kunt verlenen. Deze prijs werd voor de derde opeenvolgende keer uitgeloofd.

Publieksoordeel

Super lekker eten, top bediening, en unieke locatie in West Zeeuws Vlaanderen! – Altijd prima onthaal . Gezellige sfeer , vriendelijke en uitstekende bediening. – Erg Lekker eten

Beoordeling mystery guest

Mooi strandpaviljoen op een mooie plek met vriendelijk personeel. – Vriendelijk personeel en verzorgd paviljoen op een top locatie.

BESTE STRANDPAVILJOEN VOLGENS DE DUITSE GAST 2016

PAAL 17 (TEXEL)

Publieksoordeel en Beoordeling mystery guest zie bij winnaar Beste Strandpaviljoen van Waddeneilanden 2016

BESTE NIEUWKOMER 2016

DE DAM (VROUWENPOLDER)

De beste nieuwkomer is een nieuwe categorie die in dit jaar is toegevoegd aan de Strandpaviljoen verkiezing. De beste nieuwkomer voor 2016 is de strandpaviljoen de Dam in Vrouwenpolder met eigenaar Robin de Visser. De Dam is dit jaar nieuw gebouwd op het brede strand van Vrouwenpolder.

Publieksoordeel

Prachtig strandpaviljoen op een schitterende plaats – Gastvrij , top personeel, klantgericht, passie, top keuken en mooie uitstraling -Superfijn paviljoen voor jong en oud, kindjes kunnen heerlijk spelen.

Beoordeling mystery guest

Mooi verzorgd strandpaviljoen met een goede ligging. Paviljoen sluit goed aan bij deze tijd qua materialen en inrichting. – Eigentijdse uitstraling en leuke inrichting. Mooi speelplaats voor de kinderen, zag er nieuw en goed onderhouden uit. Mooi locatie, lekker gegeten.’’

MEEST DUURZAME STRANDPAVILJOEN 2016

SJOERD (AMELAND)

Nieuw gebouwd paviljoen naar het verhaal van de legende van Rixt van ’t Oerd www.ritskemoei.nl

De eigenaar is Floris Oud en bij de bouw van dit paviljoen is steeds gekozen voor de meest milieuvriendelijke oplossingen. Zo is de vloer van de oude zaak hergebruikt gebruikt men overal ledverlichting en zijn de urinoirs zonder water. Inde keuken en voor de verwarming is voor de meest milieu vriendelijke oplossingen gekozen. Het eten bestaat uit veel lokale producten.

Publieksoordeel

Toplocatie, duurzaam, goed ingericht, heerlijk eten en gezellig bediening. – Het is en prachtig nieuw gebouwd paviljoen dat ook nog heel erg goed zijn best doet om duurzaam te zijn – Nieuw, modern, gezellige sfeer, goede bediening, gezellig, op een prachtig schoon en mooi strand en eiland

Beoordeling mystery guest

Het is een erg mooi paviljoen. De verbouwing is een duidelijke verbetering. Het voldoet weer helemaal aan de huidige tijd.